top of page
  • Kim Pilon

Zo is het begonnen..

Het is januari 2019 en ik schrijf mijn diepste verlangen op: “Het leven begrijpen.”

Ik zit thuis met een burn-out die ik totaal niet heb zien aankomen.

Eigenlijk liep mijn leven behoorlijk op rolletjes en toen kwam er die mokerslag.

Wat heb ik niet gezien? Waar heb ik niet naar geluisterd? Ik had geen idee. Ik had werkelijk geen idee.


Ik ben een wankel tuimelpoppetje geworden. Je hoeft me maar een tikje te geven of ik raak emotioneel totaal uit balans. Ik heb het energie niveau van een slappe vaatdoek. Totaal geen energie en overdag moet ik zelfs bijslapen. En ‘s nachts zit ik uren te piekeren en als ik ‘s ochtends wakker wordt voel ik me alsof ik een hele nacht flink heb lopen drinken en stappen. Superbrak en kotsmisselijk!


Maar het allerergste zijn de donkere zware wolken die beslag leggen op mijn hersenen. Ik heb geen ideeën meer, ik heb geen lol meer, ik heb geen plezier meer, ik heb geen inspiratie meer. En ik heb ook geen zin meer. Elke ochtend check ik of ik nog wel wil leven, gelukkig zijn er de kinderen die ervoor zorgen dat ik uit bed moet komen.

En juist toen is mijn interne drive weer aangewakkerd om antwoord op mijn vraag te vinden: “Hoe kan ik leven in krachtige verbinding met mezelf?!”


Het is januari 2020.

En nog steeds heb ik een diep verlangen om het leven te begrijpen. Inmiddels werk ik weer in het UMCG als apotheker specialist. Ik zie nu in dat het verlangen om het leven te begrijpen al vele jaren mijn drive is. Op molecuul en atoom niveau leer ik nog elke dag hoe het lichaam in elkaar zit en hoe geneesmiddelen hierop aangrijpen. Welke mechanismes er een rol spelen en wat voor fysiologisch effect dit heeft.


Maar hoe kan ik leven vanuit mijn essentie, vanuit mijn kern?

Hoe kan ik me weer krachtig voelen en in flow leven?

Deze antwoorden kan ik hier niet vinden.

Maar waar dan wel?!


Het is 26 januari 2020

Ik sta in het veld met een kudde paarden. We zijn met z’n 3en en paardencoach die de essentie van het leven heeft begrepen en het werken met de paarden tot een kunst verheven heeft.


Al mijn hele leven heb ik paarden maar wat er die middag gebeurt is werkelijk met geen pen te beschrijven. Paarden gaan voorbij aan taal en spreken je aan op je gevoels-laag.


Het is al aan het eind van de sessie en we staan in het grote weiland. Voor mij staat de andere cursist en daarvoor de 3e. Wij staan op 1 lijn met behoorlijk wat ruimte ertussen.

En dan zonder enige aanleiding, komt vanuit achterin de verre hoek de grote krachtige gitzwarte glanzende Friese merrie op mij af. Ze komt in een rengalop op mij af, met haar krachtige barokke benen met krullende zwarte sokken en grote zwakte hoeven. Ze is nu op 200 meter en mindert geen vaart, ze is op 100 meter en mindert geen vaart. Het lijkt wel of elke galopsprong de intensiteit toeneemt. Je kan de galopsprongen niet alleen horen maar ook voelen. Kaboem, kaboem, kaboem. Krachtig, intens, duidelijk en zelfbewust.


Ze is nu op 20 meter. Ze is heel duidelijk. Ze weet het zeker! Ze komt recht op me af in volle galop 1000kg gebundelde kracht komt recht op mij af, 10 meter, 5 meter, ze mindert geen vaart... kaboem, kaboem, kaboem....en ik weet dit is mijn plek... ik blijf staan... 4 meter, 3 meter en op 2 meter verandert ze van richting en gaat vlak voor me langs en doorkruist de lijn met zoveel energie power en overredingskracht. En ik STA.

Ik sta aan de grond genageld!


En ik voel op dat moment alle power, overtuigingskracht en een diep weten gebundeld bij elkaar. Een waanzinnig gevoel. Ik kan me niet verplaatsen. Ik blijf staan en GENIET! Geniet van de kracht en verbinding in mezelf.


Het sterke zwarte paard heeft alle kracht van het universum gebundeld om mij op mijn plek te brengen, te gronden en te verbinden met mijn pure ware essentie. Mijn diepste diepste verlangen van jaren worden gevoeld en doorvoelt. Waanzinnig, ontroerd en verbazing. En met dit alles een diep diep weten dat er een nieuw pad is geopend! En met het voelen van mijn pure ware essentie lost de vraag om het leven te begrijpen op.


Het is vrijdag 18 september en ik loop met een vrouw van eind 50 naar de paarden. Ze vraagt me: “Hoe werkt dat nu eigenlijk dat coachen met paarden.” En ik begin te vertellen over hoe waanzinnig het is, hoe bijzonder het is en hoe magisch ook.


De kunst is om als coach een stapje opzij te doen en te vertrouwen dat de paarden het weten. En zelfs als ik dit even vergeet helpen de paarden me hieraan herinneren.

En nog nooit ben ik teleurgesteld door ze. De taal die zij spreken is op level van je gevoel en emoties. Op level van je essentie. Ze spreken tot je kern. Ze spreken vanuit de bron rechtstreeks met je tot jouw bron die in je zit.


Ik voeg er nog aan toe: “Het is werkelijk zo bijzonder, elke keer komen er uitkomsten die je van tevoren niet kan bedenken en niet voor mogelijk houdt”.

En zo is het echt!!! Even schiet er door mijn hoofd, oef schep ik niet heel veel onbereikbare verwachtingen........


En ook deze keer spreken de paarden tot de essentie, tot de kern! Dankbaar en bruisend voel ik me. Dit is het pad dat ik verder ga bewandelen met mijn trouwe kudde paarden.

Terwijl ik dit opschrijf schiet ik vol. Het is werkelijk niet te begrijpen wat een ongelooflijke wijsheid paarden hebben.


Wijsheid die we zelf ook hebben maar op de een of andere manier vergeten zijn. We zijn vergeten hoe we vanuit de bron kunnen leven. En paarden spreken ons op die laag aan, ze laten ons weer voelen waar de openingen zitten om vanuit je essentie te leven. Laat ons weer ervaren en voelen!


En de enige logische stap is nu voor mij om dit met mijn volle aandacht volledig uit te bouwen. Aan alles voel ik dit moet ik gaan doen!! Dit is wat nu heel belangrijk is. Hier loopt mijn hart helemaal van vol! Hier krijg ik voldoening van. Het is werkelijk onbeschrijflijk mooi!


Paarden brengen aan het licht dat wat diep van binnen gezien wil worden.

Paarden spreken tot je essentie.Wil jij dit ook ervaren? Laten we dan kennismaken en de mogelijkheden bespreken. Plan hieronder direct wat in mijn agenda in. Geheel gratis natuurlijk
27 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page