top of page
  • Kim Pilon

Paarden helpen je herinneren wie je in essentie bent

Een vrouw van rond de 70 heeft van een vriendin magische verhalen over paardencoaching gehoord. Dapper komt ze naar me toe en zegt meteen dat ze het heel heel spannend vindt. En dat ze het heel heel spannend vindt wat de paarden haar gaan vertellen en leren. Ze geeft aan dat toen ze vanochtend wakker werd haar keel helemaal dicht was. Een gevoel alsof ze niet meer kan en mag spreken.


Ik nodig haar uit om samen naar de paarden te lopen. Ze verontschuldigd zich over het maken van kleine stapjes. Ze heeft altijd in de horeca gewerkt vandaar. Ik zeg haar, nou dat komt goed uit. Ik wilde net ons tempo vertragen en kleine stapjes maken helpen daarbij.


Ik vraag haar om met haar bewustzijn naar haar hart te gaan, door je hand op je hart te leggen. Ik nodig je uit om bij elke stap aan iets of iemand te denken waar je liefde voor voelt. Na een tijdje vraag ik haar hoe dat voelt. Ja, ze kan de liefde voelen en wordt er emotioneel van. Ze kan de liefde voelen voor veel mensen en dingen, behalve voor haar zoon.


We komen bij de paarden en gaan met de vraag, “hoe kan ik liefde voor mijn zoon voelen?” het veld in. We zijn nog maar net een paar meter door het hekt gegaan en de paarden komen al.


En dan zijn de paarden gul, heel gul. Ze doen altijd precies wat nodig is. En bij deze mevrouw was dat weer zo bijzonder, zo mooi. Om zo ontroerd van te worden.

Een jonge speelse grote bruine ruin komt naar haar toe, heel dichtbij. Ze wordt gerustgesteld en ze vertrouwd erop. De ruin benadert de vrouw vanaf de zijkant. Met zijn hoofd komt hij heel dichtbij de achterkant. Zijn hoofd komt bij haar keelchakra en maakt een zachte beweging bij haar keel. “Het paard opent je keelchakra.” Dan gaat het paard met z’n hoofd wat lager op haar rug, ter hoogte van haar hart. Liefdevol en zacht, zo zacht dat alleen paarden kunnen doen opent hij haar hartchakra.


Ze geeft zich over, haar angst voor paarden is weg en waarschijnlijk voelt ze en weet ze diep van binnen dit is nu is wat ik nodig heb. Prachtig. Daar staat ze kwetsbaar en sterk. Klaar om te ontvangen wat ze diep van binnen weet maar is vergeten. Ze wil er weer aan herinnert worden.

De speelse ruin is gefocust en ontspannen, hij weet wat z’n taak is. Hij gaat met zijn hoofd over haar hoofd en komt aan de voorkant. Alles gebeurt in stilte. In de stilte voel je zoveel meer. Hij gaat met zijn hoofd naar haar hart.

Ze heeft zelf de handen op haar hart en de bruine ruin legt heel voorzichtig, met zijn zachte onderlip waarin een heel zacht kussentje zit, zijn hoofd op haar hand.


Met zijn zachte adem uit z’n neusgaten maakt hij haar hart open. Hij voedt het met z’n zachte warme adem haar hart en helpt haar herinneren hoe het is om liefde te voelen. Hoe het is om onvoorwaardelijke liefde te voelen. Hoe het is om te voelen wie zij in essentie diep van binnen is. Wie zij werkelijk is.


Ze ontvangt in stilte. En zo staan ze daar in puur bewustzijn. Een sessie zonder woorden.....

Een sessie zonder woorden zorgt ervoor dat je kan ervaren wie je in werkelijkheid bent.
Wil jij dit ook ervaren? Laten we dan kennismaken en de mogelijkheden bespreken. Plan hieronder direct wat in mijn agenda in. Geheel gratis natuurlijk.

39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page