top of page
  • Kim Pilon

Paarden brengen aan het licht dat wat je diep van binnen weet en nu gezien wil worden.

Vandaag werd ik door mijn paarden geroepen. Niet een hinnik die je kan horen maar een diep gevoel van binnen “a Calling inside”.


Op weg naar mijn paarden betreed ik een paadje met hoog gras, wuivende gouden grashalmen, bijen, vlinders, paarse distels en de gele hertshooi verwelkomen mij. Ik vertraag en ruik de kamille als ik door de lange grashalmen en kamille schrijdt. Bewust zet ik elke stap en voel hoe gelukkig ik ben. Hoe ik in overvloed leef met mijn paarden, mijn kinderen, mij man en mijn leven. Ik kom dichterbij het veld. Sinds een aantal maanden is dit niet meer een gewoon weiland maar dit is het veld waar de magische dingen gebeuren.


Ik begroet mijn paarden en ook dit doe ik sinds kort anders. Ik begroet vanuit mijn energie en met aandacht. Met mijn volle aandacht en bewustzijn begroet ik ze. Het is meteen een diepe intense verbinding. Paarden gaan voorbij aan verhalen ze communiceren op de gevoels-laag en als je je daarvoor open stelt vind je deze diepere laag in jezelf. Een laag die je in staat stelt om te verbinden. Verbinden met jeZelf maar ook met de paarden en het veld om me heen.


Ik loop verder in het veld en ga achterin zitten bij een schaduwplekje. Ik sluit me ogen en verbind me. De paarden staan op een afstandje te grazen en lijken niet op mij te reageren maar op de gevoels-laag hebben we al een diepe connectie gemaakt.


Ik pak mijn opschrijfboekje, een boekje met gouden spikkels erop, en begin te schrijven.

“In mijn coachbuideltje zit:”

In dit buideltje komen elementen en symbolen waar ik voor sta als paardencoach. Ik schrijf mijn ideeën die vanuit mijn onderbuik opborrelen op. En dan kom ik op de munt: Een prachtige zilveren munt uit Buthan. 1 Ngultrum. Die moet er zeker in! Maar waar staan die voor?

Het is een prachtige munt uit het land waarin ze in Bruto Nationaal Geluk rekenen. Hij voelt vol, bruisend, enthousiast. Maar wat representeert deze munt? Mijn zwarte merrie komt inmiddels resoluut naar mij toegelopen. Daar waar ze een paar seconde daarvoor nog stond weg te dommelen bij haar vriendin. Ik zie haar komen maar zit met mijn gedachte bij die vraag: waar staat deze bijzondere munt symbool voor? Waar staat die voor?


Inmiddels staat mijn paard voor mijn neus.... Deze zilveren munt staat voor mijn zwarte paard Jatning? Het klopt nog niet helemaal... en dan voel ik het. Ontroert, in tranen, zo prachtig, zo zuiver, zo puur en zo dichtbij. Waarom zag ik dit niet eerder. Deze bijzondere munt staat symbool voor het openen van het zien van de wijsheid van het paard. Je paard met andere ogen zien. Je paard zien vanuit een andere laag, een gevoels-laag die ik in het verleden wel voelde maar negeerde.


Diep diep ontroerd zit ik daar. En waarom raakte het mij? Dit is dus waar het leven over gaat als je gaat luisteren naar de wijsheid in jeZelf, van de paarden en uit de bron.

De paarden brengen de zuiverheid in jezelf aan het licht.Wil jij dit ook ervaren? Laten we dan kennismaken en de mogelijkheden bespreken. Plan hieronder direct wat in mijn agenda in. Geheel gratis natuurlijk.
113 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page