top of page
  • Kim Pilon

Het veulen dat je zachtheid en speelsheid in je opent

Paarden brengen je terug naar je gevoel.


We zijn halverwege de sessie. Inmiddels zijn de paarden ver weg, aan de andere kant van het veld. Ik nodig de client uit om samen naar het midden te lopen. Precies in het midden gaan we tegenover elkaar zitten.


Vertrouw je het om te gaan zitten vraag ik. Paarden zijn zulke gevoelige dieren, die gaan niet maar zo op je staan.


We zitten nog maar net of het veulen komt, vanaf de rand van het weiland ver weg, naar ons toe. Heel vrolijk en kortdaad komt ze naar ons toe gehuppeld. Met haar oortjes naar voren in een speels galopje recht op ons af.


Op dat moment ben ik enorm ontroerd door mijn veulen omdat ik haar al zo goed ken. Ontroering en een “WOW-gevoel”: “ Het leven en coachsessies met paarden zijn werkelijk niet te voorspellen.” Waanzinnig wat hier gebeurt! Ik moet me bedwingen om nog even niets te zeggen over mijn bijzondere gevoel en laat het gebeuren.


Het zilverappel-bonte veulentje komt met gespitste oortjes naar ons toe. Of liever gezegd ze gaat naar de prachtige blonde dame tegenover mij.


Ze staat vlak bij. En de blonde dame vertrouwt en laat het gebeuren. Ze is geconcentreerd en voelt. Alsof ze alles echt alles in zich op wil nemen. Alsof ze weet dat dit echt heel belangrijk is. Ze sluit haar ogen en ademt diep en rustig.


Het veulentje heeft prachtige pure zachte warme ogen met zilverwitte wimpers en ze geeft met al haar zachtheid. Met haar hele lichaam vertegenwoordigd ze puurheid, nieuwsgierigheid, tederheid, speelsheid en zachtheid. Ze staat open voor elke nieuwe ontdekking.Met haar zachte warme adem en haar voelharen rond haar neus en mond raakt ze heel heel heel voorzichtig de prachtige dame tegenover mij aan. Ze besnuffelt voorzichtig en ze voelt met tederheid. Ze laat haar al haar tederheid en zachtheid, warmte en geduld ervaren. Ze geeft haar nieuwsgierigheid en speelsheid, zodat al die dingen weer gevoeld mogen worden, gevoeld in haar.


De dame neemt dit gevoel intens in haar op, de zachtheid, de tederheid en de speelsheid.

Er komt rust in haar en zegt, ik mag wel wat meer zachtheid naar mezelf tonen. En ik heb het nu in mij gevoeld. Ik heb de zachtheid in mijzelf gevoeld en weet vanaf nu hoe dat voelt...........


Prachtig, zo ontroerend mooi!


Zo’n pure boodschap, alleen dat al maakt het heel bijzonder.....

maar ik sta ook echt perplex hoe magisch de paarden zijn en hoe bijzonder het leven is.

Dit prachtige veulen met zilveren manen, zilveren wimpers en een witte bles ken ik sinds haar eerste uren hier op aarde. Ik heb haar haar eerste voetstapjes wankel en wijdbeens zien zetten. Een plaatje is ze om te zien, maar dichtbij komen lukt niet. Dit vindt ze heel heel spannend. Tot deze sessie is heb ik haar nog maar 1 keer eerder dichtbij gehad. Zonder haar aan te raken. Ik was toen al bij haar in buurt met haar moeder erbij. Ze kwam stapje voor stapje dichterbij. Maar nu, nu was het anders. Heel anders. Deze keer was ze tientallen meters verderop en komt ze speels, zonder moeder, naar ons toegerend en komt nu dichterbij mensen dan ze ooit in haar leven is geweest en staat langer bij mensen dan ze ooit in haar leven heeft gestaan. Zo ongelooflijk bijzonder. Als of ze wist wat voor belangrijke boodschap ze vandaag te vertellen had die ze met zoveel lichtheid, tederheid en zachtheid heeft gebracht.


Onvoorstelbaar mooi!


Wil jij dit ook ervaren? Laten we dan kennismaken en de mogelijkheden bespreken. Plan hieronder direct wat in mijn agenda in. Geheel gratis natuurlijk.
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page